Министарство спољне трговине и економских односа
Канцеларија за ветеринарство Босне и Херцеговине

Одржан Регионални форум за комуникацију и сарадњу руководилаца ветеринарских организација Западног Балкана

Датум: 15.11.2021.

Директор Канцеларије за ветеринарство БиХ Саша Бошковић учествовао је  на Регионалном форуму за комуникацију и сарадњу руководилаца ветеринарских организација Западног Балкана, који је одржан 11. и 12. новембра 2021. године у хотелу Европа у Сарајеву. Форум је одржан у оквиру пројекта „Регионални послови на искорјењивању болести на Западном Балкану“ (REGIONAL ACTION ON DISEASE ERADICATION IN THE WESTERN BALKANS (ADEWB)).


Форум је окупио руководиоце ветеринарских организација и именоване државне координаторе земаља које учествују у (ADEWB) пројекту и то: Босна и Херцеговина, Србија, Црна Гора, Сјеверна Македонија, Албанија и Косово*, те истакнуте стручњаке (ADEWB) пројекта.

На дводневном форуму се разговарало између осталог о Стратегији за регионалну контролу класичне свињске куге (КСК) и афричке свињске куге (АСК), државним и регионалним плановима за наредни период када је у питању здравље животиња, новим пројектима за Западни Балкан за период 2021-2023 године и другим питањима везаним за област ветеринарства.

Значај овог Форума огледа се у размјени искустава и добре праксе између земаља Западног Балкана када је у питању сузбијање и искорјењивање болести животиња.


Форум је организовао пројекат (ADEWB) Европске уније у сарадњи са земљама Западног Балкана које учествују у наведеном пројекту (Босна и Херцеговина, Србија, Црна Гора, Сјеверна Македонија, Албанија и Косово*).

*Резолуција Вијећа безбједности Уједињених нација 1244

Министарство спољне трговине и економских односа
Канцеларија за ветеринарство
Босне и Херцеговине
Маршала Тита 9а/II
71000 Сарајево
Copyright © 2019
Веб развој : БитЛаб