Министарство спољне трговине и економских односа
Канцеларија за ветеринарство Босне и Херцеговине

У току онлине састанак са представницима ФВО Инспекције поводом провјере система службених контрола у објектима који су одобрени за извоз меса перади и производа од меса перади у ЕУ

Датум: 16.01.2024.

Канцеларија за ветеринарство БиХ је уприличила састанак са инспекторима Канцеларије за храну и ветеринарство Европске уније (ФВО ЕУ) у онлајн формату с циљем провјере система службених контрола у објектима који су оодбрени за извоз меса перади и производа од меса перади у ЕУ.


Састанку поред представника Канцеларије за ветеринарство БиХ присуствују и представници ентитетских министарства пољопривреде, водопривреде и шумарства, инспекцијских служби и остали надлежни из ове области.


Уводни састанак одржава се 15. и 16. јануара у онлајн формату, док ће у периоду од 17.-24. јануара, инспектори из Даблина боравити у БиХ како би извршили провјеру система службених контрола у објектима који су одобрени за извоз меса перади и производа од меса перади у ЕУ тј. провјеру да ли одобрени објекти извозе у складу са ЕУ прописима.


Прелиминарсни резултати ове посјете биће познати у петак, 26.01.2024. године на завршном састанку који ће се одржати у просторијама Канцеларије за ветеринартсво БиХ, док се финални извјештај очекује у наредних мјесец дана од завршетка контроле

Министарство спољне трговине и економских односа
Канцеларија за ветеринарство
Босне и Херцеговине
Маршала Тита 9а/II
71000 Сарајево
Copyright © 2019
Веб развој : БитЛаб