Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa
Ured za veterinarstvo Bosne i Hercegovine

Dogovoreno potpisivanje Memoranduma o suradnji sa Agencijom za hranu i veterinu Sjeverne Makedonije

Datum: 27.04.2022.

Ravnatelj Ureda za veterinarstvo Bosne i Hercegovine Saša Bošković sudjelovao je na Regionalnom forumu za komunikaciju i suradnju rukovodilaca veterinarskih organizacija Zapadnog Balkana koji je održan u razdoblju od 19. do 21. travnja u Ohridu. Forum je održan u okviru projekta „Regionalni poslovi na iskorjenjivanju bolesti na Zapadnom Balkanu“ (REGIONAL ACTION ON DISEASE ERADICATION IN THE WESTERN BALKANS (ADEWB)).

Tom prigodom ravnatelj Ureda imao je više radnih sastanaka, između ostalog i sa ravnateljem Agencije za hranu i veterinu Sjeverne Makedonije Nikolče Babovskim. Na ovom sastanku dogovoreno je da se dosadašnja dobra suradnja ozvaniči potpisivanjem Memoranduma o suradnji između dvije institucije.

 „Potpisivanje Memoranduma o suradnji sa Agencijom za hranu i veterinu Sjeverne Makedonije bit će osnova ne samo za još bolju međuinstitucionalnu suradnju već i za povećanje trgovinske razmjene između dvije zemlje“ istakao je Bošković.

Također, na sastanku se razgovaralo i o unapređenju suradnje u oblasti zdravlja i dobrobiti životinja, razmjeni iskustava i intenziviranju aktivnosti u okviru regionalne inicijative za prevenciju i kontrolu bolesti životinja.

Tijekom radne posjete Bošković se sastao i sa ravnateljem Instituta za akreditovanje Sjeverne Makedonije, IAM, Slobodanom Čokrevskim. Također, ravnatelj je obišao i nekoliko izvoznih objekata, među kojima je i najveći izvoznik mesnih prerađevina u BiH „Pekabesko“.

Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa
Ured za veterinarstvo
Bosne i Hercegovine
Maršala Tita 9a/II
71000 Sarajevo
Copyright © 2019
Web razvoj : BitLab