Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa
Ured za veterinarstvo Bosne i Hercegovine

Edukacija za procjenu udomiteljstva putem bihejvioralne procjene psa kao podrška u radu skloništa za napuštene životinje

Datum: 10.12.2021.

Ured za veterinarstvo Bosne i Hercegovine uz potporu UNDP-a, u okviru Projekta  integrisanog lokalnog razvoja (ILDP), organizira edukaciju za procjenu udomiteljstva putem bihejvioralne procjene psa kao podrška u radu  skloništa za napuštene životinje. Edukacija će se održati 21. i 22. prosinca 2021 godine u prostorijama škole za pse „Dogs Trust“ u Semizovcu.

Cilj ove edukacije je stjecanje kompetencija za procenu dobrobiti kako bi se ispunili zahtjevi certifikata za komercijalni izvoz pasa. Edukacija je obavezna za sva skloništa koja su u TRACE sustavu. Također, obuka je namijenjena voditeljima skloništa, djelatnicima, veterinarima angažovanim po ugovoru i veterinarskim inspektorima.

Za učesnike edukacije obezbjeđen je besplatan smještaj (1-2 noćenja), osvježenje i ručak tokom trajanja edukacije.

Molimo sve zainteresirane da imenuju po dva predstavnika skloništa koji će pohađati edukaciju – jednog djelatnika i jednog veterinara angažovanog po ugovoru.

Po završetku edukacije polaznici će dobiti certifikat o završenoj obuci za provođenje bihejvioralne procjene psa, kao i materijale za daljnji rad u skloništu.

Ovi materijali će se koristiti kao obavezujući dokument prilikom certifikacije pasa za izvoz u EU, te kao dokaz o usklađenosti sa zahtjevima dobrobiti.

Molimo Vas da svoje prisustvo na edukaciji potvrdite najkasnije do 15. prosinca 2021. godine i da ispunite prijavnicu.

Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa
Ured za veterinarstvo
Bosne i Hercegovine
Maršala Tita 9a/II
71000 Sarajevo
Copyright © 2019
Web razvoj : BitLab