Министарство спољне трговине и економских односа
Канцеларија за ветеринарство Босне и Херцеговине

Делегација Канцеларије за ветеринарство БИХ у студијској посјети Аустрији

Датум: 02.06.2022.

Делегација Канцеларије за ветеринарство БиХ је заједно са представницима ентитетских министарстава пољопривреде, водопривреде и шумарства и Брчко дистрикта,  боравила у периоду од 30. маја до 1. јуна 2022. године у студијској посјети Републици Аустрији. Посјета је организована у оквиру Тwinning пројекта који финансира Европска унија „Подршка Европске Уније изградњи капацитета и постепеном усклађивању с правном тековином Уније у ветеринарском сектору Босне и Херцеговине”.

Том приликом директор КЗВ-а БиХ Саша Бошковић се састао са шефом Ветеринарске службе у Аустрији др. Ulrichom Herzogom гдје су размјењена бројна искуства и праксе из области ветеринарства.

Током студијске посјете одабраним компанијама, институтима и организацијама представници делегације КЗВ-а БиХ имали су прилику да се упознају са условима и начинима рада компанија, институција, као и са добрим праксама организација и институција које пружају подршку цијелом ветеринарском систему у Аустрији.

У оквиру студијске посјете делегација је обишла: компанију Saria (кафилерија),  Институт за контролу ветеринарских болести (AGES), Аустријску службу за перадарство (QGV), фирму Аграр маркет Аустрија (АМА) и Одјељење за ветеринарство у Федералном министарству за социјална питања, здравство, бригу и заштиту потрошача.

Министарство спољне трговине и економских односа
Канцеларија за ветеринарство
Босне и Херцеговине
Маршала Тита 9а/II
71000 Сарајево
Copyright © 2019
Веб развој : БитЛаб