Ministry of Foreign Trade and Economic Relations
Veterinary Office of Bosnia and Herzegovina

Javni poziv za dostavljanje prijedloga i komentara na nacrt Pravilnika o izmjeni i dopuni Pravilnika o označavanjѕ i kontroli kretanja životinja u Bosni i Hercegovini (translation is not available)

Date: 20.07.2020.

Na osnovu člana 7. stav (1) tačka a) Pravila za konsultacije u izradi pravnih propisa („Službeni glasnik BiH“, broj 5/17)  ovim putem pozivamo zainteresovanu javnost, odnosno sva fizička i pravna lica i organizacije na koje se odnosi Pravilnik o izmjeni i dopuni Pravilnika o označavanju i kontroli kretanja životinja u Bosni i Hercegovini kojim se definiše prolongiranje identifikacije svinja sa jednoobraznim propisanim ušnim markicama definisanim Prilogom I Poglavlje C. važećeg Pravilnika do 31.12.2020. godine. Takođe, definisano je da ušne markice za označavanje  ovaca i koza koje nisu u skladu sa Pravilnikom I Poglavlje B, važećeg Pravilnika, mogu da se koriste do isteka zaliha isključivo kao zamjenske ušne markice za ovce i koze prije 2018. godine, na dostavljanje pisanih prijedloga i komentara na predmetni pravilnik putem web aplikacije e konsultacije.

Prijedloge i komentare je moguće dostaviti u vremenskom roku od 15 dana od dana postavljanja nacrta  Prailnika na zvaničnu stranicu  Kancelarije za veterinarstvo BiH (www.vet.gov.ba) i web aplikaciju e konsultacije, odnosno u terminu od 06.07.2020.-21.07.2020. godine.

Link za web aplikaciju je: https://ekonsultacije.gov.ba.

Ministry of Foreign Trade and Economic Relations
Veterinary Office of
Bosnia and Herzegovina
Maršala Tita 9a/II
71000 Sarajevo
Copyright © 2019
Web development : BitLab