Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa
Ured za veterinarstvo Bosne i Hercegovine

Rukovodstvo

Saša Bošković, direktor Ureda 

Saša Bošković, direktor Ureda za veterinarstvo BiH, rođen je 18.05.1971. godine u Tuzli, gdje je i završio osnovnu školu. Srednju medicinsku školu završio je u Memićima kod Zvornika.  Na Fakultetu veterinarske medicine u Beogradu diplomirao je 1998. godine.

Na poziciji direktora Ureda za veterinarstvo BiH imenovan je 05. maja 2021. godine

Radni vijek je započeo u Ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Republike Srpske na poziciji graničnog veterinarskog inspektora. U razdoblju od 2000-2020. godine, obavljao je funkciju direktora JP veterinarske ambulante “Osmaci”. Od 2013. godine, u dva mandata vršio je funkciju predsjednika Veterinarske komore Republike Srpske. Jedan je od osnivača Višegradske grupacije  (Višegrad VET+) zemalja Centralne Evrope i član Upravnog odbora JU Veterinarskog instituta  Republike Srpske “ Dr Vaso Butozan” Banja Luka.

Kroz međunarodne aktivnosti, kao član skupštine Federacije veterinara Evrope (FVE) i član skupštine Svjetske veterinarske asocijacije (WVA) aktivno je radio na promociji i poboljšanju međunarodnog položaja Bosne i Hercegovine i Republike Srpske u oblasti veterine. Koordinator je međunarodnog projekta fondacije Dogs -Trust BiH za edukaciju školske djece i provedbu besplatne sterilizacije, kastracije i cijepljenja protiv bjesnila napuštenih i vlasničkih pasa

Govori engleski i ruski jezik. Oženjen je i otac dvoje djece.

Saša Bošković, direktor
Telefon: + 387 33 565 700
sasa.boskovic@vet.gov.ba

Pavo Radić, zamjenik direktora

Tel: + 387 33 565 702

Muamer Dervišević, sekretar

Tel: + 387 33 565 701
Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa
Ured za veterinarstvo
Bosne i Hercegovine
Maršala Tita 9a/II
71000 Sarajevo
Copyright © 2019
Web razvoj : BitLab