Ministry of Foreign Trade and Economic Relations
Veterinary Office of Bosnia and Herzegovina

Delegacija Kancelarije za veterinarstvo BIH u studijskoj posjeti Austriji (translation is not available)

Date: 02.06.2022.

Delegacija Kancelarije za veterinarstvo BiH je zajedno sa predstavnicima entitetskih ministarstava poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva i Brčko distrikta,  boravila u periodu od 30. maja do 1. juna 2022. godine u studijskoj posjeti Republici Austriji. Posjeta je organizovana u okviru Twinning projekta koji finansira Evropska unija „Podrška Evropske Unije izgradnji kapaciteta i postepenom usklađivanju s pravnom tekovinom Unije u veterinarskom sektoru Bosne i Hercegovine”.

Tom prilikom direktor KZV-a BiH Saša Bošković se sastao sa šefom Veterinarske službe u Austriji dr. Ulrichom Herzogom gdje su razmjenjena brojna iskustva i prakse iz oblasti veterinarstva.

Tokom studijske posjete odabranim kompanijama, institutima i organizacijama predstavnici delegacije KZV-a BiH imali su priliku da se upoznaju sa uslovima i načinima rada kompanija, institucija, kao i sa dobrim praksama organizacija i institucija koje pružaju podršku cijelom veterinarskom sistemu u Austriji.

U okviru studijske posjete delegacija je obišla: kompaniju Saria (kafilerija),  Institut za kontrolu veterinarskih bolesti (AGES), Austrijsku službu za peradarstvo (QGV), firmu Agrar market Austrija (AMA) i Odjeljenje za veterinarstvo u Federalnom ministarstvu za socijalna pitanja, zdravstvo, brigu i zaštitu potrošača.

Ministry of Foreign Trade and Economic Relations
Veterinary Office of
Bosnia and Herzegovina
Maršala Tita 9a/II
71000 Sarajevo
Copyright © 2019
Web development : BitLab