Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa
Ured za veterinarstvo Bosne i Hercegovine

Delegacija Ureda za veterinarstvo BIH u studijskoj posjeti Austriji

Datum: 02.06.2022.

Delegacija Ureda za veterinarstvo BiH je zajedno sa predstavnicima entitetskih ministarstava poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva i Brčko distrikta,  boravila u periodu od 30. svibnja do 1. lipnja 2022. godine u studijskoj posjeti Republici Austriji. Posjeta je organizirana u okviru Twinning projekta koji financira Europska unija „Podrška Europske unije izgradnji kapaciteta i postupnom usklađivanju s pravnom tekovinom Unije u veterinarskom sektoru Bosne i Hercegovine”.

Tom prilikom ravnatelj UZV-a BiH Saša Bošković se susreo sa šefom Veterinarske službe u Austriji dr. Ulrichom Herzogom gdje su razmjenjena brojna iskustva i prakse iz oblasti veterinarstva.

Tijekom studijske posjete odabranim tvrtkama, institutima i organizacijama predstavnici delegacije UZV-a BiH imali su priliku da se upoznaju sa uvjetima i načinima rada tvrtki, institucija, kao i sa dobrim praksama organizacija i institucija koje pružaju podršku cijelom veterinarskom sustavu u Austriji.

U okviru studijske posjete delegacija je obišla: kompaniju Saria (kafilerija),  Institut za kontrolu veterinarskih bolesti (AGES), Austrijsku službu za peradarstvo (QGV), firmu Agrar market Austrija (AMA) i Odjel za veterinarstvo u Federalnom ministarstvu za socijalna pitanja, zdravstvo, skrb i zaštitu potrošača.

Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa
Ured za veterinarstvo
Bosne i Hercegovine
Maršala Tita 9a/II
71000 Sarajevo
Copyright © 2019
Web razvoj : BitLab