Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa
Ured za veterinarstvo Bosne i Hercegovine

Održana regionalna radionica na temu “Približavanje nacionalne legislative novom Zakonu o zdravlju životinja Evropske unije”

Datum: 25.01.2022.


Direktor Ureda za veterinarstvo BiH Saša Bošković učestvovao je na dvodnevnoj radionici pod nazivom Približavanje nacionalne legislative novom Zakonu o zdravlju životinja Evropske unije”, koja je održana u periodu od 18. do 19. januara 2022. godine u Beogradu. Radionica je održana u sklopu projekta „Regionalni poslovi na iskorjenjivanju bolesti na Zapadnom Balkanu“ (REGIONAL ACTION ON DISEASE ERADICATION IN THE WESTERN BALKANS (ADEWB)).

Na ovoj dvodnevnoj radionici eksperti iz Evropske unije su upoznali prisutne sa osnovnim informacijama nove EU legislative iz oblasti zdravlja životinja, a pored toga je predložena i dinamika preuzimanja legislative u legislativni okvir Bosne i Hercegovine.

Radionici su prisustvovali rukovodioci veterinarskih službi i rukovodioci veterinarskih službi zemalja koje učestvuju u (ADEWB) projektu i to: Bosna i Hercegovina, Srbija, Crna Gora, Sjeverna Makedonija, Albanija i Kosovo*.

Projekt (ADEWB) se organizuje i financira od strane Evropske unije.

*Rezolucija Vijeća bezbjednosti Ujedinjenih nacija 1244

Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa
Ured za veterinarstvo
Bosne i Hercegovine
Maršala Tita 9a/II
71000 Sarajevo
Copyright © 2019
Web razvoj : BitLab