Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa
Ured za veterinarstvo Bosne i Hercegovine

Održano 32. Savjetovanje veterinara Srbije

Datum: 24.09.2021.


Direktor Ureda za veterinarstvo BiH Saša Bošković učestvovao je na svečanoj ceremoniji otvaranja 32. Savjetovanja veterinara Srbije, koje je održano u periodu od 09-12.septembra 2021. godine u hotelu „Palisad“ na Zlatiboru. U svom obraćanju direktor Ureda je srdačno pozdravio sve učesnike i izrazio zadovoljstvo što učestvuje na jednom tako značajnom skupu.

U toku radnog dijela savjetovanja direktor je govorio  na temu „Stanje i perspektive u organskoj proizvodnji Republike Srpske“ i na temu „Kulinarski i industrijski postupci omekšavanja mesa“.

Učesnici savjetovanja su mogli da učestvuju u radu  radionica gdje se govorilo o ulozi veterinarske službe tokom pandemije korona virusa, aktuelnoj epizootiološkoj situaciji, reprodukciji i zdravstvenoj zaštiti farmskih životinja, uzgoju riba, održivom uzgoju i drugim temama.

Savjetovanje je organiziralo Srpsko veterinarsko društvo uz podršku Fakulteta veterinarske medicine u Beogradu, Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu, Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike. Srbije, Uprave za veterinu i Veterinarske komore Srbije.

Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa
Ured za veterinarstvo
Bosne i Hercegovine
Maršala Tita 9a/II
71000 Sarajevo
Copyright © 2019
Web razvoj : BitLab